Tur 8: Vandring i Dolomiterna - 8 dagar / 7 nätter

 
Tur 8: Vandring i Dolomiterna 8 dgr/7 nt

Tur 7Tur 8: Vandring i DolomiternaTur 1A

Turbeskrivning

Vandringsleden går längs markerade leder. Någon särskild erfarenhet är inte nödvändig. Du bör vara van vid vandringar på ca 6 timmar för att verkligen kunna njuta av vandringen.

Idyllisk bergsjöar, höga alper, gröna skogar och de legendariska Dolomiterna följer dig under din vandringsvecka genom tre naturreservat. Du får upptäcka Sexten, omtyckt av bergsbestigare och bergsguider där du naturligtvis måste göra en avstickare till "Drei Zinnen". I början av turen välkomnas du av sjön Pragser Wildsee med sitt kristallklara vatten som reflekterar berget Seekofels vackra siluett. Leden runt de välkända bergen bjuder på en fascinerande vy på Sextners bergskedja. Höjdpunkten på turen är utsikten från Cortina, pärlan i Dolomiterna, över några imponerande toppar som Cristallo gruppen, Tofane och Fanes gruppen.

DAG 1: Niederdorf / Toblach
Ankomst på egen hand till Niederdorf/Toblach.

DAG 2: Niederdorf/Toblach - Plätzwiese/Prags
Ca 4-6 timmars vandring, ca 11 km, 800 m uppför, 10 m nedför.
Transfer till den idylliska sjön Pragser Wildsee som förhäxar besökare med sitt kristallklara vatten. Där kommer du att få ett första intryck av Pragser dalen, som med sina mörka skogar och vita klippväggar är en Dolomiternas pärlor. Via Alp Rossalm når du Plätzwiese platån. Långt borta kan man se Monte Cristallo, Tofana och den berömda Tre Cime di Lavaredo. 

DAG 3: Rundvandring Dürrenstein/Strudelkopf
Ca 3-4 timmars vandring, ca 9 km, 360 m uppför, 360 m nedför.
Platån ”Plätzwiese” i naturreservatet "Fanes Sennes Prags" som är det största naturreservatet i Dolomiterna, lockas besökare för att uppleva den unika flora och de vilda sjöar. Leden för dig till Dürrenstein, där du har en fantastisk utsikt mot de omgivande bergen..

DAG 4: Plätzwiese/Prags - Cortina d'Ampezzo
Ca 4-7 timmars vandring, ca 13 km, 660 m uppför, 1100 m nedför.
Du vandrar över platån ”Plätzwiese” och genom ”Knappenfusstal” ner till Gemärk, gränsen mellan Sydtyrolen och Belluno. Därifrån vandrar du direkt till Cortina d'Ampezzo eller om du väljer en något längre variant till Ra Stua Hütte, nedanför Col Rosa till den före detta olympiska staden

DAG 5: Rundtur Cortina d'Ampezzo
Ca 4-5 timmars vandring, ca 12 km, 660 m uppför, 660 m nedför.
Dagen börjar med en transfer till Gaistal. Ni följer Ganghofer väg in till almlandskapet och upp till passagen till Ehrenwalder Alm med sin bedårande utsikt. Ner till dalen tar ni linbanan och sedan vidare till Ehrwald

DAG 6: Cortina d'Ampezzo - Niederdorf/Toblach
Ca 3-5 timmars vandring, ca 8 km, 350 m uppför, 350 m nedför.
På morgonen tar du transfern till Misurina. Vandringen leder dig upp till Auronzo Hütten, därifrån längs den välkända Tre Cime di Lavaredo massivet till nästa Hütten. Vid Tre Cime di Lavaredo låg fronten mellan Italien och Österrike-Ungern i första världskriget, idag förmodligen de mest kända bergen i Dolomiterna. Du går via dalen Rienztal vidare till sjön Dürrensee, därifrån transfer till Niederdorf/Toblach.

DAG 7: Niederdorf/Toblach - Rundtur Sexten 
Ca 5-7 timmars vandring, ca 16 km, 580 m uppför, 970 m nedför.
Idag vandrar du i en av de vackraste dalarna av Pustertal till Sexten. Transfer till Vierschach, där du tar en linbanan som för dig upp till „Helm“. Härifrån kan du njuta av den vackra utsikten på bergskedjan Sexter dolomiterna. Några av stoppen på vägen är Hahnspielhütte, Sillianer Hütte, Klammbach-Hütte och Helmhanghütte innan du når Kreuzberg passet. Återresa till Niederdorf/Toblach sker med buss/tåg. 

DAG 8: Niederdorf/Toblach 
Avresedag eller bokning av tilläggsnätter.


 
   

Nyhetsbrev - GoAustria.net

Email address:


Free live stats and visitor counter for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Besök oss på Facebook

Set 1 Swedish - 728x90